RM 125 gyújtás alaplap

Nemrég készült el az újabb RM 125-ös, 6 tekercses gyújtás alaplap.

Panaszkodnak a motorosok, hogy nagyon nehéz hozzájutni, és hogy esetenként horrorisztikus árakon.

Mindenképpen utána járok a dolgoknak, és sokadszor futottam neki ennek a típusnak a speciális feladatot igénylő megoldásainak.

A lényeg egyrészt a nagyon pontos adatok: menetszám, huzalátmérő. Ezeket rögzítettem, visszabontottam a leégett tekercset.

 

Az egyes tekercsek bekezdéseit is fontos volt fixálni, mert az áramirány is vontos, máskülönben nem lenne kétféle színnel jelölve a gyújtástekercs kivezetése, nevezetesen egyik piros-fekete, másik piros-fehér.

A legfontosabb a megfelelő telítőlakkozás.

Érdemes a legmagasabb hőmérsékleti osztályú lakkot használni, én a Dolphon AC-43 mellett döntöttem, ezt használom a többi tekercsben is, amelyek motorkerékpárok blokkjaiban kapnak helyet, és 200 celzius hőfoknak vannak kitéve. Ez a lakktípus "H" osztályú, vagyis bírnia kell a terhelést.

A hosszú, egész napos impregnálás (telítés) után több fokozatban hőkezeltem, előbb a legmagasabb értéken, aztán fokozatosan kevesebb, majd végül "csak" 100 fokon, és a legvégén 24 órára a kazáncső mellett száradt, így már nem puhul fel üzem közben. A szárítás lényege, hogy azon a hőfokon kell edzeni a lakkozást, amelyiken majd az üzemi terhelést kapni fogja.

Megjegyzés: a KTM több ezzel a típussal részben vagy teljesen megegyező alaplappal dolgozik, ezért őket is érinti a dolog.

 

 rm-125-gyujtas-alaplap

Tovább a kategóriában: « A jótállásról

RM 125 gyújtás alaplap

Nemrég készült el az újabb RM 125-ös, 6 tekercses gyújtás alaplap. Panaszkodnak a motorosok, hogy nagyon nehéz hozzájutni, és hogy…

Műhely - korábbi ígéretem: így "égetik el" a fesz. szabályozók saját magukat, és a tekercseket

Régi ígéretemet váltom be, amikor megmutatom Neked, hogy miféle erők dolgoznak a háttérben, amikor szörnyűlködve tapasztalod, hogy a generátorod külsőre…

A jótállásról

 A legtöbb általam újratekercselt generátorra jótállást vállalok.   A jótállás az alábbi dolgokra vonatkozik.   Fontos: csak akkor küldd el…

Meg kéne mérni a generátort, de hogyan?

Gyakran kérdik tőlem a motorosok, akik otthon, saját maguk vágnak neki a szerelésnek: - HOGYAN KELL KIMÉRNI A GENERÁTORT, hogyan…

Egy kis összefoglaló

Pár éve készítettem egy videó összeállítást egy korábbi munkámról, egy Honda CBF 1000 típusú generátor állórész tekercsét javítottam.

De miért épp az én motorom tekercse ég le?

Sokszor kérdezik tőlem: de miért égnek le ezek a tekercsek? Azt kell mondjam, hogy eddig pályám során összesen 1 vagy…

Műhely - a DRZ 400-as generátora

A híres (hírhedt) Suzuki DRZ 400 generátor   Gyakori hiba - olvasva a blogokat, fórumokat -, és a telefonos megkeresések…

Tekercselek motorkerképár és gépjármű generátorokat

Tekercselek és javítok gépjármű és motorkerékpár generátort, önindítót  (személy-tehergépjármű, motorkerékpár, erőgépek  stb), klímakuplung-tekercset, ablaktörlő, fűtő-, szervo motorokat.